Praktijk Praktijk De Keerkring Agenda Praktijk De Keerkring

2019

Familieopstellingen: de verborgen dynamiek van familiebanden bij adoptie

5 lezingen in de 5 Vlaamse provincies

Elke familie is een wereld op zich, een eigen systeem met aparte regels en gewoontes, een systeem dat vertrouwd voelt. Ieder lid van de familie hoort erbij en is met elk ander familielid verbonden. Bij adoptiefamilies is er iets bijzonder aan de hand. Adoptiefamilies en geadopteerden behoren van de ene op de andere dag tot twee of meer familiesystemen: die van het adoptiegezin en die van de familie van oorsprong van de geadopteerde. Bij een adoptie worden minstens twee familiesystemen met elkaar verbonden. De invloed van beide systemen is aanwezig, maar daarom niet altijd goed zichtbaar en merkbaar.

Met behulp van opstellingen kan duidelijk worden hoe onzichtbare factoren een rol spelen in het adoptiegezin of bij de geadopteerde, los van de goede bedoelingen van adoptiefamilie en geadopteerden. Kan of mag de geadopteerde zich thuis voelen in zijn/haar adoptiefamilie? Kunnen beide families elkaar erkennen? Familieopstellingen kunnen voor adoptiefamilies en geadopteerden heel verhelderend en helend zijn.
Wat het allemaal inhoudt en hoe het precies te werk gaat, dat hoor je tijdens deze boeiende lezing!

  • dinsdag 26 februari 2019OC De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen-Paal 
  • dinsdag 19 maart 2019TRAX, Beversesteenweg 67, 8800 Roeselare 
  • donderdag 9 mei 2019:  Sint-Jozefzaal, Oude Gaversesteenweg 24 A, 9820 Merelbeke 
  • dinsdag 24 september 2019: De Geesten, zaal ‘t Klaske, Waterstraat 12, 2180 Ekeren 
  • dinsdag 5 november 2019 : CC De Borre, Speelpleinsstraat 10, 3360 Bierbeek 

Telkens van 20u tot     22u30. 
Toegang (€ 5 pp voor VAG-leden en € 8 pp voor niet-leden).
Inschrijven via www.adoptievlaanderen.be of neem contact op met het VAG-secretariaat via info@adoptievlaanderen.be.Klik hier om alle voorbije workshops te zienPraktijk De Keerkring