Praktijk Praktijk De Keerkring Agenda

ktijk De Keerkring

2021

Familie- en systeemopstellingen.
Aan de slag met vragen over familie, leven, werk en zin

Onze familie ademt en spreekt door ons, dieper dan we vaak beseffen of op het eerste gezicht lijkt. Met onze familie zijn we innig verbonden, of we daar nu vrede mee hebben of niet. Een familieopstelling toont welke verborgen dynamieken er spelen, soms over verschillende generaties heen, en wat de impact kan zijn op je functioneren en op je levenspad. 

Bij een familieopstelling gaan we op zoek naar je passende plek. Via familieopstellingen krijg je inzicht in jezelf en in je (familie)systeem en kan je oude, hardnekkige patronen doorbreken.  Tijdens deze twee zaterdagen (met dezelfde deelnemers) krijgt elke deelnemer die dat wenst een eigen opstelling 


Wanneer  

Zaterdagen 26 juni en 10 juli (9u30-17u30)


Waar 

La Vernahuis, Sint-Antoniuskaai 9A, 9000 Gent


Voor meer info en inschrijvingen  


 

Workshop familieopstellingen: Op zoek naar balans, op mijn plek

Een familieopstelling ziet er heel eenvoudig uit. Zo eenvoudig, dat je soms niet gelooft dat het kan werken. En in die eenvoud spelen zich fundamentele processen af.

Een opstelling raakt aan de bouwstenen van je leven en aan essentiële aspecten ervan.

Ze maakt patronen zichtbaar die onderhuids sluimeren, ze toont hoe verhoudingen in de diepte werken, ze legt de fundamenten bloot.

Een opstelling zoekt wat opnieuw leven geeft, boven elk oordeel. Ze doet recht aan wat is geweest en creëert toekomst.

Het mooie in een opstellingen is dat je er geleid wordt door de wijsheid van je lichaam en je zintuigen. Complexe informatie over jezelf en je (familie)omgeving krijgt een fysieke vertaling, heel krachtig en helder. Daardoor wordt deelnemen aan een (familie)opstelling een totaalervaring. Je krijgt inzichten maar ook een sleutel in handen om je leven anders te sturen.

Zien hoe alles met alles in verband staat, kan louteren, helen, helpen loslaten, en kan ervoor zorgen dat je je energie weer kunt inzetten voor wat constructief is.


Wanneer

Uitgesteld wegens Corona

Waar

Hof Van Watervliet, Oude Burg 27 te Brugge 


Deelname

€ 95: met eigen opstelling

€ 45: als representant


Voor info en inschrijvingen: 0488 580 455 of jan@praktijkdekeerkring.be


 

Vierdaagse training: Werken met individuele opstellingen

Specifiek in deze opleiding gaat het om opstellingen in een 1-op-1-begeleiding, waarbij de begeleider, samen met de cliënt, actief deelneemt aan de opstelling. 

In deze praktijkgerichte 4-daagse geven we de basis van het concept 'familieopstellingen' en leer je stap voor stap hoe opstellingen in te zetten. Welke houding neem je in als facilitator? Welke interventies doe je en hoe zie je welke informatie een opstelling oplevert. Geleidelijk aan verwerf je handvatten hoe opstellingen in te zetten in een 1-op-1-begeleiding.  

Wanneer

DAG 1: 16 september 2021

DAG 2: 30 september 2021

DAG 3: 14 oktober 2021

DAG 4: 28 oktober 2021

Telkens van 9u30 tot 16u30

Waar 

Afsneedorp 22 9051 Gent

Meer info en inschrijvingen hier.

 


 

 

Workshop Familieopstellingen voor geadopteerden
Waar ben ik thuis, waar is mijn plek?

WANNEER

 23 oktober 2021 (9u30-17u30)

WAAR

Steunpunt Adoptie, Raas van Gaverestraat 67b, Gent

PRIJZEN

€ 30, € 15 voor deelnemers jonger dan 26

Iedereen heeft een specifieke plaats in zijn familie(systeem): ouders én kinderen, grootouders en kleinkinderen, levenden en doden... De interne verbondenheid in een familiesysteem zorgt ervoor dat iedereen op een of andere manier op de ander is betrokken.

Als geadopteerde zit je in een specifieke situatie. Je bent geboren bij je biologische ouders, maar je wordt/bent opgevoed door je adoptieouders. Zo behoor je tot twee familiesystemen (en ruimer misschien, tot twee culturen). Op een of andere manier ben je loyaal naar die twee systemen en behoor je ergens tot die twee families (ook al ken je misschien je familie van oorsprong niet). Deze workshop is enkel voor geadopteerden!

Meer info en inschrijven hier

 


 


Klik hier om alle voorbije workshops te zienPraktijk De Keerkring